DTU Danchip

Renrummets Historie

Indvielsen af 560 m2 renrum i 1993 blev grundlaget for det, der er i dag er DTU Danchip. Renrumsfaciliteterne var kernen i forskningsvisionen ved 'Mikroelektronik Centret' (MIC), som i dag er DTU Nanotech - Institut for Mikro- og Nanoteknologi ved Danmarks Tekniske Universitet.

I 1998 ved oprettelsen af DTU•COM centret, som nu er DTU Fotonik, tog begivenhederne fart. Målet var at DTU Danchip skulle være omdrejningspunktet for mikroteknologi på DTU i tæt samarbejde med det danske erhvervsliv. En mission, som er lige så relevant i dag, som den var dengang.

I 2002 påbegyndte DTU en udvidelse af renrumsfaciliteterne til de nuværende 1350 m2 med en investering på mere end 100 millioner danske kroner. En spirende mikroteknologi industri og et stigende antal renrumsbrugere fra DTU Nanotech og DTU Fotonik efterspurgte større kapacitet og mere avanceret udstyr, som kunne gøre det muligt at komme endnu længere ned i størrelse og udforske mulighederne i nanoteknologi. Ved afslutningen af udvidelsen blev DTU Danchip oprettet for at drive og udvikle renrumsfaciliteterne.

25 SEPTEMBER 2018